mandag den 19. februar 2007

Fiberboller


FIBERBOLLER
1 dl fuldkornshvedemel
½ dl havregryn
2 dl kogende vand
1 dl ylette
25 g gær
½ tsk salt
6 dl hvedemel
vand til pensling
havregryn til drys

Bland fuldkornshvedemel og havregryn med kogende vand. Kom ylette i. Lad blandingen stå til den er lunken, og rør så gæren i, til den er opløst. Tilsæt salt og hvedemel og ælt dejen godt igennem. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i 30 min. Slå dejen ned og form 12-14 boller. lad efterhæve i 30 min. Pensl med vand og drys med lidt havregryn. Bages ved 225 gr i 12-15 min.

5 kommentarer:

Laila-H sagde ...

det går rigtig godt for dig, stort tillykke-bare det var mig der kunne tage mig sammen

Jane sagde ...

Hej Laila
Det med at tage sig sammen er osse det sværeste, men når først beslutningen om at NU skal det være er taget så er det slet ikke så svært. Men jeg ved hvordan det er, jeg har prøvet og prøvet så mange gange, men det har bare ikke lykkedes fordi jeg ikke var motiveret nok. Det er jeg indtil videre den her gang og håber det fortsætter. det værste er hvis vægttabet går i stå, så er det svært.
Håber du finder motivationen frem:-)
Kh Jane

Annette sagde ...

Super godt gået....
Det er som du selv siger at tage sig sammen der er den sværeste del... jeg er faldet tilbage men spiser dog ikke chokoladel, chips o.lign, som jo er en stor syndebuk...men jeg prøver til igen...
mvh
annette

Jane sagde ...

Hej Annette
Chips og chokolade spiser jeg heller ikke, men jeg indrømmer gerne at ind imellem ryger der lidt vingummi, pebermyntebolcher eller maoam frugtkarameller. man skal osse ha lov at nyde lidt indimellem ellers blir det for surt.
Kh Jane

dyrhave sagde ...

De ser gode ud - lige til madpakken