lørdag den 28. april 2012

Grove brunchboller



32 stk.



  • 700 gram hvedemel
  • 300 gram fuldkornshvedemel
  • 100 gram havregryn
  • 1 dl madolie
  • 2 dl kærnemælk
  • 3 dl vand
  • 2 æg
  • 50 gram gær
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 dl solsikkekerner
  • 4 spsk hørfrø
Kog vandet og bland det herefter med kærnemælken. Lad blandingen afkøle til ca 37 grader og opløs gæren deri.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er ensartet......nemmest i en køkkenmaskine.
Lad dejen hæve i 30 min. under et viskestykke
Slå dejen sammen og del den i 4 stykker som hver trilles til en pølse og deles i 8, så der bliver i alt 32 stykker.
Form bollerne og sæt dem på pladen. Lad dem efterhæve i 20  minutter. Klip et kryds i hver bolle.
Pensl dem med kærnemælk og drys med lidt fuldkornshvedemel.
Bag bollerne ved 200 grader varmluft i ca 15 minutter.

Ingen kommentarer: