onsdag den 22. februar 2012
Lynboller
Ca 20 stk
600 g hvedemel
75 g gær
3 1/2 dl sødmælk
75 g margarine
75 g sukker
3/4 tsk salt
1 æg
Mælken lunes til den er håndvarm. Gæren opløses heri og de øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen æltes til den er ensartet. Formes til en kugle, der hviler 2 -3 min. tildækket.
Formes til ca. 20 stk. boller, der sættes på en smurt bageplade. Efterhæver et lunt sted til dobbelt størrelse 20 - 30 min.
Pensles med det sammenpiskede æg. Bages i en 225 º varm ovn ca. 10 min på midterste rille.
Etiketter:
Bagværk,
boller,
brød,
gærdej,
mormors køkken
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar