Søndag eftermiddag skal man da ha´ noget godt til kaffen :-)
25 g gær
2 dl kold mælk
200 g stuetemp. smør/margarine
1 spsk sukker
ca. 6 dl mel
Fyld:
75 g smør/margarine
2 spsk sukker
2 tsk vanillesukker
2 dl kold mælk
200 g stuetemp. smør/margarine
1 spsk sukker
ca. 6 dl mel
Fyld:
75 g smør/margarine
2 spsk sukker
2 tsk vanillesukker
Smuldr gæren ud i skålen. Tilsæt mælken, og rør til gæren er opløst.
Tilsæt fedtstoffet i små klumper, sammen med sukker og mel. Ælt det hurtigt sammen.
Rul dejen ud til en firkant på 40 x 40 cm.
Skær dejen i firkanter på 8 x 8 cm.
Rør fyldet sammen. Læg lidt fyld på hvert dejstykke.
Buk hjørnerne op omkring fyldet.
Læg bollerne i små papirsforme, og stil dem på en bageplade.
Lad dem hæve tildækket i ca. 2 timer, ved stuetemperatur.
Pensl med sammenpisket æg.
Bages ved 250° i 5 - 8 min. midt i ovnen. I varmluftovn 200° i ca. 8 min.
Pyntes med glasur.
Tilsæt fedtstoffet i små klumper, sammen med sukker og mel. Ælt det hurtigt sammen.
Rul dejen ud til en firkant på 40 x 40 cm.
Skær dejen i firkanter på 8 x 8 cm.
Rør fyldet sammen. Læg lidt fyld på hvert dejstykke.
Buk hjørnerne op omkring fyldet.
Læg bollerne i små papirsforme, og stil dem på en bageplade.
Lad dem hæve tildækket i ca. 2 timer, ved stuetemperatur.
Pensl med sammenpisket æg.
Bages ved 250° i 5 - 8 min. midt i ovnen. I varmluftovn 200° i ca. 8 min.
Pyntes med glasur.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar