søndag den 26. februar 2012

Rimboboller 25 stk

Søndag eftermiddag skal man da ha´ noget godt til kaffen :-)


25 g gær
2 dl kold mælk
200 g stuetemp. smør/margarine
1 spsk sukker
ca. 6 dl mel


Fyld:
75 g smør/margarine
2 spsk sukker
2 tsk vanillesukker
Smuldr gæren ud i skålen. Tilsæt mælken, og rør til gæren er opløst.
Tilsæt fedtstoffet i små klumper, sammen med sukker og mel. Ælt det hurtigt sammen.

Rul dejen ud til en firkant på 40 x 40 cm.
Skær dejen i firkanter på 8 x 8 cm.
Rør fyldet sammen. Læg lidt fyld på hvert dejstykke.
Buk hjørnerne op omkring fyldet.

Læg bollerne i små papirsforme, og stil dem på en bageplade.
Lad dem hæve tildækket i ca. 2 timer, ved stuetemperatur.

Pensl med sammenpisket æg.
Bages ved 250° i 5 - 8 min. midt i ovnen. I varmluftovn 200° i ca. 8 min. 
Pyntes med glasur.

Ingen kommentarer: